Skip to main content

Optimale keuzevrijheid in mobiliteit

Mobiliteitsbudget

Kostenbesparing en bewuster omgaan met mobiliteit en milieu, dat zijn de doelen van een Mobiliteitsbudget. Uw medewerker krijgt zelf de verantwoordelijkheid over de invulling van zijn mobiliteit middels een budget waar de leaseauto van Zuidlease onderdeel van is. Daarnaast is reizen met fiets, scooter of openbaar vervoer mogelijk. Maximale flexibiliteit in combinatie met optimaal gebruik van budget, een goede secundaire arbeidsvoorwaarde.

Neem contact op

Wat is een Mobiliteitsbudget?

Door het instellen van een mobiliteitsbudget kan de werkgever het zogenaamde Slim Reizen Slim Werken stimuleren onder zijn werknemers. De werknemer ontvangt maandelijks of jaarlijks een budget, binnen dit budget mag hij zelf zijn mobiliteit organiseren. Dit betekent dat er gekozen kan worden voor alleen het gebruik van een leaseauto, maar ook voor combinatie van een (goedkopere) leaseauto en reizen met openbaar vervoer, een e-scooter of e-bike. Zo geeft de werknemer zelf invulling aan de kosten, het gemak en de reistijd van zijn mobiliteit.

Samenwerking met MTc
Via Multi Tank Card biedt Zuidlease de mogelijkheid om alle mobiliteitsdiensten onder te brengen op één pas. Met deze mobiliteitspas kunt u naast tanken, wassen en parkeren ook gebruik maken van de volgende optionele diensten:
 • Nederlandse Spoorwegen (met 20% dalkorting)
 • Alle regionale treinvervoerders
 • Alle bus-, tram-, metro- en veerdiensten
 • Gebruik OV-fiets en stalling
 • Gebruik NS-scooter en stalling
 • Landelijke taxidiensten
 • Auto delen
 • Auto huren
Realtime inzage in gebruik van de mobiliteitspas en gecombineerde facturatie zorgen voor optimaal gebruiksgemak.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact opDownload informatie

Waarom kiezen voor een Mobiliteitsbudget?

 • U wilt bewuster omgaan met Mobiliteit zonder dat daar extra kosten mee gemoeid zijn.
 • Het instellen van een Mobiliteitsbudget past prima binnen de kaders van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
 • U wilt werknemers meer keuzevrijheid geven over de invulling van hun mobiliteit.
 • Uit onderzoek is gebleken dat een Mobiliteitsbudget door werknemers als een zeer goede secundaire arbeidsvoorwaarde wordt gezien.

Wist u dat…

 • Een Mobiliteitsbudget sluit prima aan bij de trend om steeds flexibeler te gaan werken. Denk bijvoorbeeld aan thuiswerkdagen.
 • Door veel bedrijven wordt het niet gebruikte deel van het Mobiliteitsbudget uitgekeerd als brutoloon. Een prima middel om bewust rijgedrag te stimuleren.
 • Vooral de jongere generaties willen de vrijheid om hun vervoer aan te passen aan elke situatie. Voor hen werkt het bezit van een eigen (lease) auto beperkend.

Meer weten over de mogelijkheden bij Zuidlease? Neem vrijblijvend contact op met onze sales manager Eric Lamberti, hij is u graag van dienst.

Neem contact op
eric lamberti sales manager zuidlease

Bij Zuidlease

staat vragen vrij

staan wij altijd voor u klaar

kunt u eenvoudig en direct zaken doen

dragen wij graag bij aan een duurzaam wagenpark

hebben wij altijd een passend voorstel voor uw vraagstuk

Recensies

Wij kennen Zuidlease als een servicegericht bedrijf met persoonlijke aandacht voor de klant en een goede service. Voor alle situaties weten ze een passende oplossing te vinden. Daarnaast hanteren ze een scherpe prijsstelling. Wij doen graag zaken met Zuidlease.

Ron Gorissen- Manager Gehlen Zonwerkingen

Voor ons is Zuidlease een betrouwbare partner in mobiliteit. Ze hebben kennis, zijn servicegericht en hanteren daarbij concurrerende tarieven. Ook de leaserijders binnen mijn organisatie zijn te spreken over de dienstverlening van Zuidlease.

Waut Ringens- Algemeen directeur SBL Plus

Met Zuidlease is het goed zaken doen: betrouwbaar, lokaal gevestigd, goede prijs-kwaliteitverhouding, prima service en meedenkend.

Ad Broers- Chef Inkoop USG Industrial Utilities